Eerste Algemene Leden Vergadering op 30 November 2022 in het  Kulturhus

Voorzitter Martien Pater, “Wij moeten nu echt werk gaan maken van een circulaire economie en dat gaat hand in hand met consuminderen”. Dat was de boodschap van de voorzitter van de ECV in zijn openingswoord. Nu het Zonnepark Het Hoge is gerealiseerd wil het bestuur de nadruk gaan leggen
op het bezuinigen op energie in huishoudens.

Martien Pater zei dat op de eerste Algemene Leden Vergadering (ALV) op 30 november 2022 in het Kulturhus in Vorden. De avond was goed bezocht en de leden van de ECV hoorden de voorzitter zijn vertrek aankondigen. “Na ruim 4 jaar werken aan dit project aan Het Hoge is het tijd voor een nieuwe kracht om met een frisse blik de toekomst in te kijken. Met alle uitdagingen die daarbij horen”.

Martien Pater schetste vervolgens de agenda tot volgend voorjaar waarin de ECV de nadruk zal leggen op allerlei energie besparende maatregelen te nemen in en rond het huis.
Dit alles om ‘samen de winter door’ te komen. Initiatieven daartoe werden in de vergadering toegelicht door bestuurslid Robert Schreve. “Er komt deze maand nog een bijeenkomst in Linde en in januari in de Veldwijk. Meer informatie binnenkort op deze site en in de Nieuwsbrief”.


Tijdens de vergadering gaf penningmeester Marc Vervoort een toelichting op de concept begroting 2023 en deed samen met de voorzitter een oproep aan de leden zich te melden als zij zich als vrijwilliger willen inzetten voor de Coöperatie.


Michel van der Burg, lid van het Projectteam gaf tekst en uitleg over de totstandkoming van het Zonnepark Het Hoge. Hij legde uit hoe bijzonder en best uniek het is om dit project te realiseren met de Gemeente en het Waterschap Rijn en IJssel. “Omdat het Zonnepark op het terrein van het Waterschap is gelegen maar eigendom is van de Gemeente Bronckhorst was het voor alle partijen een uitdaging om de problemen die hierbij kwamen kijken te lijf te gaan. Maar met veel geduld en doorzettingsvermogen is het gelukt”, aldus een opgeluchte Michel van der Burg.