Zonnepark Het Hoge

Samen investeren in duurzame energie

Zonnepark Het Hoge is het eerste grote project dat is gebouwd door de ECV, de Energie Coöperatie Vorden. De 95 leden, inwoners van Vorden en directe omgeving, hebben samen 180.000 Euro geïnvesteerd in het plaatsen van 630 zonnepanelen.

De panelen liggen op het terrein van de rioolwaterzuivering bij de Baakse Beek aan  “Het Hoge” in Vorden. In de zomer van 2022 is de basisconstructie gelegd, zijn alle panelen en de omvormers geplaatst en sinds 28 oktober 2022 wordt er duurzame elektriciteit geproduceerd.

 De geproduceerde groene stroom wordt verkocht aan OM Energie.  De leden van de Energie Coöperatie Vorden ontvangen een vergoeding voor hun ingelegde geld (~3% rente per jaar).

 Maar het belangrijkste doel is om de elektriciteit die in Vorden wordt gebruikt duurzamer te maken met lokaal geproduceerde groene stroom.

Met Zonnepark Het Hoge wordt genoeg groene stroom geproduceerd voor 100 Vordense gezinnen. Zo is er ook groene stroom beschikbaar voor Vordenaren die geen zonnepanelen op hun eigen huis of terrein kunnen plaatsen.    

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van de ECV schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Aanmelden voor de nieuwsbrief